preberite si naše nasvete

VSAK JE SEBI PRVI ZDRAVNIK

Naše telo, meso, kosti, kri in vse kar ga sestavlja, je stroj, ki nas nosi okoli. Zaradi njega lahko delamo, hodimo okoli, se veselimo, jezimo in žalostimo. Če je zdravo, lahko živimo svoje življenje. Lahko načrtujemo in dajemo smisel vsemu kar delamo, smisel temu, da smo tukaj.

Ko začne telo pešati, tega običajno sploh ne registriramo takoj, ker imamo toliko opravkov in vse sorte bolj pomembnih stvari. V bolezni pa ni pomembno nič drugega, kot biti zdrav. Tisti, ki so kdaj preboleli takšno bolezen, da so se spraševali ali jim bo uspelo ozdraveti, vedo o čem govorim. In tako kot servisiramo avto, streho, kolo, smučke, moramo servisirati tudi svoje telo, ki je nagnjeno h kvarjenju in enkrat bo res tako poškodovano, da bomo morali umreti, vendar je naš cilj – čim kasneje in čim bolj elegantno.

Pripravljeni  paketi preiskav.

Najboljši je RAZŠIRJEN INTERNISTIČNI PREGLED. Tudi najdražji.  Vključene so preiskave, s katerimi z veliko verjetnostjo izključimo bolezen. Zakaj najdražji? Predvsem zaradi laboratorijskih preiskav, v katere so vključeni tudi tumorski markerji. Res je, da tudi povišani (ne preveč) ne potrjujejo maligne bolezni in srečala sem bolnike, ki so ob normalnih tumorskih  markerjih imeli malignom. Vendar s pregledom, anamnezo in ostalimi preiskavami dobimo sliko dogajanja.

INTERNISTIČNI PREGLED  - razlika je v laboratorijskih preiskavah.

PULMOLOŠKI PREGLED – metaholinski test pokaže bronhialno preodzivnost. Enostavno povedano  - ali so naša dihalna pota takšna, da se zožijo, če so dražena. Če se to zgodi, kašljamo, težko dihamo, tišči nas v prsnem košu…

ALERGOLOŠKI PREGLED – alergije so res pogoste, še večkrat pa težave ne povzročajo alergije. Kožni testi so zanesljiva preiskava. V sklopu pregleda je med drugimi  tudi določanje vrednosti TSH – delovanje ščitnice.

PAKET ZA KADILCE IN PAKET ZA SMRČAČE, sta ciljana paketa, ki imata v imenu namig komu ju priporočamo.

SPLOŠNI PREGLED je hiter presek zdravstvenega stanja.

ŽELIM SE NAROČITI